Varauskäytäntö ja myyntiehdotVarauskäytäntö

Olen ottanut käyttöön poikasen ostajan kyselylomakkeen, joka Tuhinatarhan poikasista kiinnostuneen tulee täyttää ennen alustavaa varausta. Sen avulla pystyn varmistumaan siitä, että jokainen poikasista pääsee hyvään kotiin, jossa ollaan ennalta tutustuttu lemmikkisiiliin ja sen vaatimuksiin sekä tiedetään, mitä siililtä odottaa, jotta siili lemmikkinä ylipäätään vastaa ostajan odotuksia.

Lataa kyselylomake tästä, täytä ja palauta s-postilla (jennimar.hautamaki@gmail.com), kiitos!


Otan alustavia varauksia poikasista vasta kun niitä on syntynyt ja tiedän mitä pesästä löytyy. Varaus varmistetaan varausmaksulla (100 €), joka vähennetään poikasen lopullisesta hinnasta. Varausmaksua ei palauteta, mikäli ostaja peruu varauksen.


Poikasen ostaminen Tuhinatarhasta - myyntiehdot

Suomen Siiliyhdistys ry:n hyväksymänä kasvattajana olen sitoutunut sen laatimiin kasvattajasääntöihin, joihin pääset tutustumaan täällä. Tutustu täällä myös mm. kasvatustavoitteisiini.


* Poikaset luovutetaan uusiin koteihin niiden ollessa vähintään 8 viikon ikäisiä, 200 g painoisia ja itsenäiseen elämään oppineita.

* Luovutuksen yhteydessä allekirjoitetaan kauppasopimus, josta jää molemmille osapuolille oma kappaleensa

* Hintana poikasella on 350 €, josta varausmaksua 100 €

* Myynti alle 18-vuotiaalle vain vanhemman luvalla

* Siilikannan tulevaisuuden takia toivon, että epäselvissä kuolemantapauksissa Tuhinatarhan siilit lähetetään Eviraan avattavaksi. Jos kuolinsyyksi on aihetta epäillä perinnöllistä sairautta, osallistun pat. tutkimuksesta aiheutuviin kustannuksiin. Lue lisää siilin lähettämisestä avattavaksi.


* Poikaset saavat mukaansa luovutuksen yhteydessä rekisterikirjan ja kirjallisten sukutietojen lisäksi pienen pentupaketin, johon kuuluu ainakin:

  • tutun tuoksuinen fleecepeitto ja -pussi
  • n. 100 g tuttua kuivahyönteissekoitusta
  • sekoituksen kuivaherkkuja (kanankauloja, -nahkaa, kuoretta ym)

Yleensä pentupaketista löytyy lisäksi eläviä hyönteisiä, vauvakuvia ensimmäisistä viikoista muistitikulla tm sekä pari kissanlelua.

* Osana pentupakettia liitän mielelläni poikasten uudet kodit Suomen Siiliyhdistyksen jäseniksi ja maksan 1. vuoden jäsenyyden, mikäli ostaja ei vielä ole jäsen. Lue jäseneduista täältä

Pentupaketti

Sijoitus

Haluan jokaisen siilini saavan yhtälailla rakkautta, huomiota ja tilaa toteuttaa itseään, joten en voi pitää kaikkia kasvatussiilejäni itselläni. Tästä syystä sijoitan lupaavia poikasia ja tuonteja muualle. Sijoitussiilin ajattelen olevan sijoituskodille kuin oma siili, jota lainaan kasvatuksessani. Odotan siitä pidettävän huolta parhaan mukaan samoin kuin odotan sitä kodeilta, jotka ostavat poikasen omaksi. Käytännössä sijoitussiilin pitäminen ei arjessa eroakaan kuin sijoitusehtojen täyttämisen aikaan. Tuolloin sijoitusnaaras lähtee treffeille ja treffien jälkeen jää kasvattajalle odottamaan poikuetta, synnyttää ja huolehtii poikasista niiden vieroitukseen asti, minkä jälkeen se pääsee palaamaan sijoituskotiinsa, useimmiten jo omaksi ja palautettavan vakuusmaksun kera. Sijoitusuroksen kohdalla taas sovitaan molemmille sopivaksi ajankohdaksi muutaman päivän kestävät siilitreffit, jotka järjestetään uroksen luona, mikäli mahdollista.

Vaikka sijoitussiili elää sijoituskodissaan kuin oma siili, sen omistusoikeus on luovuttajalla ja vain hallintaoikeus sijoituskodilla. Näin ollen voimassaoleva sijoitussopimus estää vastaanottajaa mm. luovuttamasta siiliä eteenpäin tai käyttämästä sitä itse jalostuksessa ilman luovuttajan suostumusta.

Sijoitussopimusta tehtäessä siilistä maksetaan vakuusmaksu, jonka suuruus on enintään puolet poikasen myyntihinnasta ja joka palautetaan vastaanottajalle sijoitusehtojen täytyttyä. Mikäli luovuttaja ei käytä siiliä kasvatuksessa, jää vakuusmaksu hänelle ja sopimus raukeaa ennalta sovitun määräajan kuluessa. Kummassakin tapauksessa, ehtojen täytyttyä tai määräajan kuluttua omistajuus siirtyy sijoituskodille ja siitä tehdään erikseen kirjallinen sopimus.

Sopimuskohtaiset sijoitusehdot riippuvat sijoitettavasta siilistä, mutta yleisinä ehtoina pätevät aina SY:n hyväksymän sijoitussopimuksen pääehdot. Siilistä riippumatta käytän sijoituksessa myös lisäehtoa, että kuolemantapauksessa jälkeläisiä saanut siili on lähetettävä Eviraan patologiseen tutkimukseen, mikäli kuolinsyystä on vähänkään epäselvyyttä. Tästä aiheutuvat kustannukset maksan silloin minä.