SY Tuhinatarhan siililä

Nimen takaa löytyy -88 syntynyt äiti-ihminen, joka tutustui siileihin 2008 pieneläinhoitajan opintojen aikana. Päätyöni teen nykyään hoitoalalla ja lemmikit ovat harrastus, jonka takia työssä käydään.

Ensimmäisen lemmikkisiilini SY Suolahden Sisun hankin 2009 ja Sisun myötä huomasin, että siili on itselleni SE lemmikki. Miten väärinymmärrettyjä, persoonallisia, vahvaluonteisia ja sympaattisia siilit ovatkaan. Tunsin heti vahvasti halua parantaa harrastuksen asemaa - tutkia, kehittää ja vaikuttaa.

SY Tuhinatarhan rekisteröitiin Suomen Siiliyhdistykseen 2011 ja vuosien aikana olen päässyt jalostamaan lajia tuontilinjoilla, edistämään harrastusta Suomen Siiliyhdistys ry:n hallituksessa ja levittämään tietoa siileistä messuilla ja muissa tapahtumissa. Ja ennenkaikkea, olen päässyt kasvattamaan paljon ihania lemmikkisiilejä uusille potentiaalisille siilihulluille <3


SY Tuhinatarhan sijaitsee pienellä maa- ja metsätilalla Uuraisilla. Eläinperheeseemme kuuluu siilien lisäksi koiria, kissoja, pari vuohta ja riikkejä eli riikinkukkoja ja -kanoja. SY Tuhinatarhan, kuten myös kissojen ja riikkien kasvatus, toimii nykyään toiminimen Exopups alla (Y-tunnus 3257920-5).

Siilit asuvat Tuhinatarhassa omassa huoneessa, jossa huoneen lämpötila pysyttelee vuoden ympäri 23-26 C ja valoisa aika on säädetty ajastimella klo 8-20 väliseksi ajaksi. Ne saavat olla päiväsajat melko omissa oloissaan vailla ylimääräistä melua ja häiriötä, mutta näkevät lähes päivittäin myös kissoja ja lapsia, satunnaisemmin koiria.